Veľký sen „NÁŠHO“ kuchára

Denis Mikulinec študoval na našej škole v študijnom odbore 6445 K kuchár. Už počas štúdia mu kuchárske umenie prirástlo k srdcu. V roku 2016, už počas posledného ročníka mal kúpenú letenku na Gibraltár, túžil vycestovať do sveta po skúsenosti a zdokonaliť sa v cudzom jazyku. Po maturite „vycestoval za svojim snom“. Hneď v deň príletu sa mu podarilo nájsť ázijskú reštauráciu, kde sa okamžite zamestnal. V tejto reštaurácii zotrval viac ako rok a vypracoval sa až na pozíciu sous chefa, čiže hlavného kuchára. Z juhu Pyrenejského polostrova sa presťahoval do rakúskych Dolomitov, kde na krátky čas, počas zimnej sezóny pracoval  v hoteli. Hneď po sezóne nasmeroval kurz do Londýna. Tu sa mu podarilo dostať do reštaurácie Savoy Grill, jednej z najlepších, ktorej majiteľom je Gordon Ramsay. Jeho prvé pocity? „Neskutočná kuchyňa, servis jedla jedna báseň, to je hádam sen pre kuchára.“ Tu mal možnosť naučiť sa veľa nových postupov od skúsených kolegov, získal väčší rešpekt k svojmu povolaniu. Myšlienka vytvoriť svoj vlastný koncept nenechala na seba dlho čakať. Denis sa vrátil na Slovensko, všetky svoje poznatky, skúsenosti, zručnosti pretavil do úspešného projektu. Dnes je majiteľom moderných ázijských donáškových reštaurácií v Hlohovci a v Piešťanoch pod názvom IKIGAI SUSHI. Iste sa oplatí, urobiť objednávku ešte dnes.

Sme hrdí na našich úspešných absolventov, Denisovi držíme palce v jeho podnikaní.

„Neboj sa plniť si svoje sny, na SOŠ obchodu a služieb v Trnave nájdeš priestor snívať.“