ŠTUDIJNÉ A UČEBNÉ ODBORY
ŠTUDIJNÉ ODBORY
6323 K HOTELOVÁ AKADÉMIA
Kód a názov študijného odboru: 6323 K hotelová akadémia
Forma štúdia: denná
Stupeň vzdelania: úplné stredné odborné vzdelanie
Dĺžka štúdia: 4 roky
Podmienky na prijatie: úspešné ukončenie 9. ročníka základnej školy, splnenie kritérií prijímacieho konania, zdravotná spôsobilosť uchádzača o štúdium.
Spôsob ukončenia vzdelávania a prípravy: maturitná skúška
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: vysvedčenie o maturitnej skúške, výučný list
Pracovné uplatnenie absolventa:
Uplatniť sa môžeš ako:
- pracovník v hotelových a reštauračných službách,
- manažér strednej úrovne,
- samostatný podnikateľ,
- prevádzkar alebo vedúci závodu spoločného stravovania,
- súkromný podnikateľ v oblasti cestovného ruchu a spoločného stravovania.
6325 M EKONOMICKÉ LÝCEUM
Kód a názov študijného odboru: 6325 M ekonomické lýceum
Forma štúdia: denná
Stupeň vzdelania: úplné stredné odborné vzdelanie
Dĺžka štúdia: 4 roky
Podmienky na prijatie: úspešné ukončenie 9. ročníka základnej školy, splnenie kritérií prijímacieho konania, zdravotná spôsobilosť uchádzača o štúdium.
Spôsob ukončenia vzdelávania a prípravy: maturitná skúška
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: vysvedčenie o maturitnej skúške
Pracovné uplatnenie absolventa:
Absolventi týchto odborov majú možnosť širokého uplatnenia v praxi, ide o pracovné pozície ako je:
- ekonóm/ka,
- účtovník/čka,
- asistent/ka,
- administratívny pracovník/čka,
- hospodár/ka,
- referent/ka skladu a odbytu a pod.,
- v podnikateľskej sfére, v celej štátnej a verejnej správe, v právnických firmách,
na notárskych úradoch, v bankách, poisťovniach atď.
2950 M PORADENSTVO VO VÝŽIVE
Kód a názov študijného odboru: 2950 M poradenstvo vo výžive
Forma štúdia: denná
Stupeň vzdelania: úplné stredné odborné vzdelanie
Dĺžka štúdia: 4 roky
Podmienky na prijatie: úspešné ukončenie 9. ročníka základnej školy, splnenie kritérií prijímacieho konania, zdravotná spôsobilosť uchádzača o štúdium.
Spôsob ukončenia vzdelávania a prípravy: maturitná skúška
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: vysvedčenie o maturitnej skúške
Pracovné uplatnenie absolventa:
Môžeš pracovať ako:
- poradca v oblasti výživy a pohybových aktivít,
- pracovník vo wellnes centrách, fitnes centrách, v liečebných domoch,
- manažér v športových kluboch a centrách,
- pokračovať v štúdiu na vysokej škole so zameraním na výživu, šport a zdravotníctvo.
6444 K ČAŠNÍK, SERVÍRKA
Kód a názov študijného odboru: 6444 K čašník, servírka
Forma štúdia: denná
Stupeň vzdelania: úplné stredné odborné vzdelanie
Dĺžka štúdia: 4 roky
Podmienky na prijatie: úspešné ukončenie 9. ročníka základnej školy,
splnenie kritérií prijímacieho konania, zdravotná spôsobilosť uchádzača o štúdium.
Spôsob ukončenia vzdelávania a prípravy: maturitná skúška
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: vysvedčenie o maturitnej skúške a výučný list
Pracovné uplatnenie absolventa:
Po absolvovaní študijného odboru 6444 K čašník, servírka môžeš pracovať ako:
- účtujúci čašník, servírka, hlavný čašník, barman, prevádzkar,
- vedúci závodu spoločného stravovania,
- súkromný podnikateľ v oblasti cestovného ruchu a spoločného stravovania
VÝHODY DUÁLNEHO VZDELÁVANIA:
- Získavaš pracovné návyky priamo počas štúdia.
- Pripravuje sa na povolanie v reálnych pracovných podmienkach u zamestnávateľa.
- Osvojuješ si podnikovú kultúru.
- Využívaš najnovšie technológie.
- Vzdelávaš sa a súčasne dostávaš podnikové štipendium.
- Získavaš aj finančnú odmenu za produktívnu prácu.
- Získavaš istotu práce po skončení strednej školy.
- Dokážeš sa rýchlejšie adaptovať na trhu práce.
- Zhodnotíš úroveň svojich odborných kompetencií a pracovnej morálky.
- Môžeš pokračovať v štúdiu na vysokej škole.
6445 K KUCHÁR
Kód a názov študijného odboru: 6445 K kuchár
Forma štúdia: denná
Stupeň vzdelania: úplné stredné odborné vzdelanie
Dĺžka štúdia: 4 roky
Podmienky na prijatie: úspešné ukončenie 9. ročníka základnej školy,
splnenie kritérií prijímacieho konania, zdravotná spôsobilosť uchádzača o štúdium.
Spôsob ukončenia vzdelávania a prípravy: maturitná skúška
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: vysvedčenie o maturitnej skúške a výučný list
Pracovné uplatnenie absolventa:
Po absolvovaní študijného odboru 6445 K kuchár môžeš pracovať ako:
- kuchár v reštauráciách, hoteloch, nemocniciach, sociálnych zariadeniach,
školských jedálňach a iných zariadeniach,
- vedúci závodu spoločného stravovania
- súkromný podnikateľ v oblasti gastronómie.
VÝHODY DUÁLNEHO VZDELÁVANIA:
- Získavaš pracovné návyky priamo počas štúdia.
- Pripravuje sa na povolanie v reálnych pracovných podmienkach u zamestnávateľa.
- Osvojuješ si podnikovú kultúru.
- Využívaš najnovšie technológie.
- Vzdelávaš sa a súčasne dostávaš podnikové štipendium.
- Získavaš aj finančnú odmenu za produktívnu prácu.
- Získavaš istotu práce po skončení strednej školy.
- Dokážeš sa rýchlejšie adaptovať na trhu práce.
- Zhodnotíš úroveň svojich odborných kompetencií a pracovnej morálky.
- Môžeš pokračovať v štúdiu na vysokej škole.
UČEBNÉ ODBORY
2964 H CUKRÁR
6444 H ČAŠNÍK, SERVÍRKA
6445 H KUCHÁR
Kód a názov učebného odboru: 2964 H cukrár
6444 K čašník, servírka
6445 H kuchár
Forma štúdia: denná
Stupeň vzdelania: stredné odborné vzdelanie
Dĺžka štúdia: 3 roky
Podmienky na prijatie: úspešné ukončenie 9. ročníka základnej školy,
splnenie kritérií prijímacieho konania, zdravotná spôsobilosť uchádzača o štúdium.
Spôsob ukončenia vzdelávania a prípravy: záverečná skúška
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: vysvedčenie o záverečnej skúške a výučný list
Pracovné uplatnenie absolventa:
Ako absolvent týchto učebných odborov sa môžeš uplatniť:
- v reštauráciách, hoteloch, nemocniciach, sociálnych zariadeniach, školských
jedálňach, kúpeľných a iných zariadeniach potravinárskeho priemyslu,
- ako súkromný podnikateľ v oblasti gastronómie.
VÝHODY DUÁLNEHO VZDELÁVANIA:
- Získavaš pracovné návyky priamo počas štúdia.
- Pripravuje sa na povolanie v reálnych pracovných podmienkach u zamestnávateľa.
- Osvojuješ si podnikovú kultúru.
- Využívaš najnovšie technológie.
- Vzdelávaš sa a súčasne dostávaš podnikové štipendium.
- Získavaš aj finančnú odmenu za produktívnu prácu.
- Získavaš istotu práce po skončení strednej školy.
- Dokážeš sa rýchlejšie adaptovať na trhu práce.
- Zhodnotíš úroveň svojich odborných kompetencií a pracovnej morálky.
- Môžeš pokračovať v nadstavbovom štúdiu.