
Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka

Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka je modernou školou, ktorá svojim odborným vzdelávaním pripravuje žiakov na regionálny a európsky trh práce.
Reaguje na potreby a aktuálne trendy v oblasti:
- gastronómie
- hotelierstva
- cestovného ruchu
- podnikania, ekonomiky, financií
- športu.
Poslaním školy je nielen odovzdávanie vedomosti a príprava žiakov na povolanie, ale aj cieľavedomý a systematický rozvoj ich poznávacích schopností, emocionálnej zrelosti, motivácie k sústavnému zdokonaľovaniu sa a schopnosti prevziať zodpovednosť za seba, svoj rozvoj a tvorivosť.
Teoretické vyučovanie je organizované v priestoroch školy a praktické vyučovanie je organizované formou odbornej praxe a odborného výcviku v dielňach školy (Jedáleň pod Vinbargom, Ľudová jedáleň) a priamo na pracoviskách zamestnávateľov (školský systém, systém duálneho vzdelávania).
Škola má veľmi kvalitné priestorové a materiálne vybavenie pre gastronomické odbory: kuchynky, odborné učebne na stolovanie, dve stravovacie prevádzky s kuchyňami, niekoľko salónikov. Odborom manažment regionálneho cestovného ruchu a ekonomické lýceum slúžia počítačové učebne a multimediálna učebňa. Odbor poradenstvo vo výžive využíva novú športovú halu. Všetkým odborom sú k dispozícií priestory v jazykovom laboratóriu, knižnici, v športovej hale a v športovom areáli.
V školskom roku 2021/2022 škola ponúka študijné a učebné odbory:
6323 K hotelová akadémia 5-ročný
6325 M ekonomické lýceum 4-ročný
2950 M poradenstvo vo výžive 4-ročný
6444 K čašník, servírka 4-ročný (aj duálne vzdelávanie)
6445 K kuchár 4-ročný (aj duálne vzdelávanie)
6444 H čašník, servírka 3-ročný (aj duálne vzdelávanie)
6445 H kuchár 3-ročný (aj duálne vzdelávanie)
2964 H cukrár 3-ročný (aj duálne vzdelávanie)