Učebné odbory
2978 H cukrár pekár
Forma štúdia: denné štúdium s dĺžkou 4 rokov
Stupeň vzdelania: stredné odborné vzdelanie
Úroveň Slovenského kvalifikačného rámca: SKKR 3
Úroveň Európského kvalifikačného rámca: EKR 3
Dĺžka štúdia: 4 roky
Podmienky na prijatie do odboru:
- úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ,
- zdravotná spôsobilosť pre štúdium a výkon práce v odbore,
- splnenie kritérií prijímacieho konania (prijímacie pohovory).
Spôsob ukončenia štúdia: záverečná skúška
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: výučný list v dvoj-odbore
Absolvent študijného odboru cukrár pekár je:
- pripravený na uplatnenie v cukrárskej a pekárskej výrobe,
- vie aplikovať získané vedomosti a zručnosti v praktickej činnosti,
- vie iniciatívne a samostatne riešiť úlohy na pracovisku,
- vie pracovať v kolektíve a tiež samostatne podnikať,
- absolvent pozná príslušné normy, platné pri výrobe a kontrole cukrárskych a pekárskych výrobkov,
- ovláda technologické postupy výroby, prácu s výpočtovou technikou a metódy plánovania a riadenia ekonomiky práce.
2977 H cukrár kuchár
Forma štúdia: denné štúdium s dĺžkou 4 rokov
Stupeň vzdelania: stredné odborné vzdelanie
Úroveň Slovenského kvalifikačného rámca: SKKR 3
Úroveň Európského kvalifikačného rámca: EKR 3
Dĺžka štúdia: 4 roky
Podmienky na prijatie do odboru:
- úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ,
- zdravotná spôsobilosť pre štúdium a výkon práce v odbore,
- splnenie kritérií prijímacieho konania (prijímacie pohovory).
Spôsob ukončenia štúdia: záverečná skúška
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: výučný list v dvoj-odbore
Absolvent študijného odboru cukrár kuchár je:
- pripravený na uplatnenie v cukrárskej výrobe a spoločného stravovania – v reštauráciách , hoteloch, v ostatných zariadeniach spoločného stravovania vie aplikovať získané vedomosti a zručnosti v praktickej činnosti,
- ovláda práce spojené so samostatnou prípravou jedál, cukrárskych výrobkov, múčnikov, dezertov, pozná suroviny, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry, technologické postupy prípravy jedál a cukrárskych výrobkov,
- vie iniciatívne a samostatne riešiť úlohy na pracovisku,
- vie pracovať v kolektíve a tiež samostatne podnikať,
- ovláda technologické postupy výroby, prácu s výpočtovou technikou a metódy plánovania a riadenia ekonomiky práce.