Pred 1. zvonením 26.8.2022

V našej škole sa už stalo tradíciou zorganizovať pre študentov prvého ročníka adaptačný deň. Cieľom tohto dňa je, aby sa žiaci navzájom spoznali a čo najlepšie sa adaptovali v novom prostredí. Konal sa ešte pred prvým zvonením v piatok 26.08.2022 a bol to skvelý deň plný športu, zábavy, nových poznatkov a elánu začať niečo nové. V úvode vedenie školy privítalo účastníkov stretnutia na školskom amfiteátri a potom sa už jednotlivé kolektívy pod vedením svojich triednych učiteľov presunuli do svojich tried zoznámiť sa navzájom, zistiť viac o svojom odbore a spoznať priestory školy. Pre študentov boli pripravené bohaté aktivity, počuli a videli ako na škole pracuje školský podporný tím, boli im predstavené projektové aktivity týkajúce sa najbližšieho obdobia, videli pútavé video z júnovej stáže žiakov na Cypre.

Po krátkej prestávke prišiel čas rozhýbať telo i mozog. Žiaci sa podľa záujmov rozdelili do viacerých družstiev a začalo sa súťažiť vo futbale, hrali sa piškvorky aj hravé pexeso.

Blížil sa čas obeda, kedy sme si všetci pochutili na skvelom guláši, ktorý nám pripravili naše panie kuchárky.

Po obede sa už schyľovalo k záveru, zhodnotili sme, čo sme spolu zažili, a odmenili sme najaktívnejších žiakov a tímy. Na ich tvárach bol vidieť dobrý pocit a konštatovanie, že deň splnil ich očakávania.

“Tešíme sa na Vás, milí budúci prváci!”