6445 H Učebný odbor - kuchár

Chceš byť kuchárom alebo kuchárkou?  Prečítaj si ako štúdium vyzerá u nás. 

Je to trojročný učebný odbor, štúdium sa končí výučným listom s možnosťou v dvojročnom nadstavbovom štúdiu ukončiť vzdelanie maturitnými skúškami.

Žiak sa počas odbornej výchovy zúčastňuje prípravy jedál na zmluvnom pracovisku. Počas prvého roka pod dohľadom majsterky odborného výcviku, v druhom a treťom ročníku na zmluvných pracoviskách už samostatne. Nadobudne schopnosť samostatne variť polievky, hlavné jedlá, dezerty či predjedlá. Za dodržania všetkých hygienických noriem pripravujú žiaci základné suroviny na prípravu jedál v daný deň a podľa tematického plánu.

Zmluvné pracoviská: Reštaurácia Kolienko, Detské jasle Baranček,  Železničné učilište, Spoločenský pavilón, Reštaurácia BistRovasz.

Žiaci sa počas vzdelávacieho procesu spolupodieľajú na prípravách pokrmov na rôzne podujatia ako Deň zdravej výživy, Deň mlieka, Medzitriedna súťaž vo varení, Prezentácia školy na Workshopoch a Správna voľba povolania či ProEducco, Príprava občerstvenia na súťaž Vianočný svietnik.

 

Uplatnenie absolventa :  reštauráciách, v hoteloch a iných zariadení spoločného stravovania, v podnikaní