6323 K hotelová akadémia

6323 K hotelová akadémia - päťročné štúdium s maturitou a výučným listom v odbore

Absolvent odboru je po ukončení päťročného štúdia kvalifikovaný pracovník so širokým odborným profilom pripravený na výkon odborných hotelierskych a reštauračných činností, na riadenie hospodárskej činnosti a prevádzky v týchto zariadeniach, prípadne na samostatný výkon podnikateľskej činnosti a zároveň sa môže uplatniť v príbuzných odboroch. Na odbornú časť prípravy nadväzuje realizácia praktického vyučovania a zabezpečenie odbornej praxe, ktorá dopĺňa odborné vzdelanie žiakov o praktické poznanie prostredia a podmienok, v ktorých budú po ukončení štúdia pracovať. Rozsah odbornej praxe je určený učebným plánom v priebehu päťročného štúdia. Umožňuje žiakom získať nielen úplné stredné odborné vzdelanie úspešným absolvovaním maturitnej škúšky, ale aj získanie výučného listu.  Absolventi školy sú pripravení aj na štúdium na vysokých školách.

Uplatnenie -  pozícia stredného a vrcholového manažmentu v hoteloch a gastronomických zariadeniach, pracovník CK, súkromný podnikateľ, sprievodca a iné.

Absolvent - dokáže riadiť hospodársku činnosť a prevádzku hotelového  a gastronomického podniku, viesť účtovníctvo, komunikovať v dvoch cudzích jazykoch, má administratívne a ekonomické zručnosti.