4 – ročný študijný odbor 6445 K kuchár (aj duálne vzdelávanie)

Absolventi získajú výučný list aj maturitné vysvedčenie v odbore kuchár.

Študenti poznajú organizáciu práce vo svojom odbore, sú pripravení vykonávať prácu a riadenie pracovníkov v strediskách spoločného stravovania, hoteloch, garni hoteloch, baroch, reštauráciách, penziónoch, v oblasti cestovného ruchu a taktiež môžu podnikať vo sfére  gastronomických služieb. Ovládajú rôzne práce súvisiace s prípravou a podávaním aj  technologicky náročných jedál. Na dobrej úrovni ovládajú cudzí jazyk.

Môžu tiež pokračovať v štúdiu na vysokej škole akéhokoľvek zamerania (najmä cestovného ruchu, ekonomického a učiteľského zamerania a pod.).

Študenti majú získaným vzdelaním a skúsenosťami predpoklad pracovať ako stredný manažment v podnikoch spoločného stravovania.