3 – ročný učebný odbor 6489 H hostinský (kuchár, čašník) (aj duálne vzdelávanie)

Odbor kuchár - čašník (64 902 03) sa  po úprave a rozšírení o služby hotelierstva a ubytovacích služieb premenoval na odbor hostinský.

Absolventi odboru hostinský sú schopní vykonávať kvalifikovanú činnosť pri obsluhe a príprave jedál v reštauráciách, kaviarňach, baroch, hoteloch, ubytovacích zariadeniach a ďalších zariadeniach spoločného stravovania a môžu v tejto sfére hospodárstva aj podnikať. Študenti sa naučia prácam kuchára aj čašníka a budú plne kvalifikovaní na túto činnosť. Hostinský je odborník, ktorý hosťa privíta, ubytuje, navarí a obslúži.

Pokračovanie v nadstavbovom štúdiu – po ukončení môžu pokračovať v nadstavbovom dennom štúdiu v odbore 6403 L podnikanie v remeslách a službách – blok cestovný ruch a získať maturitné vysvedčenie.